Nieuwe chartervlucht naar Curacao

De Duitse luchtvaartmaatschappij Condor begint in december met een wekelijkse chartervlucht tussen Keulen en Curacao. De vlucht is onder meer bedoeld om gasten van Van der Valk te vervoeren naar Curacao. De nieuwe vliegverbinding is tot stand gekomen na onderhandelingen tussen het toeristenbureau van Curacao, het Van der Valk-concern, Condor en de reisorganisatie Neckermann. In eerste instantie wordt de chartervlucht alleen de komende winter uitgevoerd.

Tot voor kort was de Europese toerist aangewezen op KLM voor een rechtstreekse vlucht naar de Nederlandse Antillen. Het horecaconcern Van der Valk maakte een eind aan dat monopolie door samenwerking aan te gaan met de Belgische chartermaatschappij Sobel Air. Begin deze maand vertrok de eerste Van der Valk-vlucht van Brussel naar Bonaire en Curacao. (ANP)