Hooge Huys verhoogt hypotheekrente

Na maandenlange verlagingen van de hypotheekrentes heeft Hooge Huys Verzekeringen met ingang van vandaag als eerste instelling een lichte verhoging afgekondigd. Sommige tarieven gaan met enkele tienden van procenten omhoog. Volgens Hooge Huys gaat het slechts om een beperkt aantal verhogingen.

De verzekeraar biedt de hypotheken aan namens partners, zoals pensioenfondsen, die een bepaald rendement verlangen. Voor een van die partners had Hooge Huys tijdelijke `actietarieven'. De actie sloeg aan en het geld dat ervoor bestemd was, was al spoedig in leningen omgezet. Nu het potje met het `goedkope geld' op is, gaan de tarieven weer naar het normale niveau. Zo gaat de rente voor een hypotheek met een rentevaste periode van vijf jaar naar 4,8 procent, waar het tijdelijke tarief nog 4,5 procent was. Een woordvoerder onderstreepte dat het niet gaat om een algemene verhoging van de hypotheektarieven. (ANP)