Gegijzelde werknemers in Nigeria vrij

De acht werknemers van oliemaatschappij Texaco die vorige week werden gegijzeld zijn gisteren vrijgelaten en maken het goed. Dat heeft een woordvoerder van Texaco in Nigeria meegedeeld. De acht - drie Amerikanen een Brit, een Italiaan, een Kroaat, een Zuid-Afrikaan en een Nigeriaan - waren gegijzeld door een groep militante jongeren van de Ijaw-stam die losgeld vroegen.

Ze werden van een boorplatform bij de Niger rivierdelta in het zuiden ontvoerd. Of Texaco heeft betaald om de werknemers vrij te krijgen wil het bedrijf niet meedelen. De vrijlating gebeurde na dagen van onderhandelingen tussen de Nigeriaanse overheid en de Ijaw-jongeren die met hun actie de aandacht wilden vestigen op de slechte condities waarin veel mensen in de delta-regio verkeren. (AP)