ABN Amro koopt Braziliaanse bank

ABN Amro neemt de Braziliaanse deelstaatbank Banco do Estado de Pernambuco (Bandepe) over. De Amsterdamse bank betaalt 183 miljoen reais (circa 290 miljoen gulden) voor de kleine staatsbank van de deelstaat Pernambuco. Dit heeft ABN Amro gisterenbekendgemaakt.

Eerder dit jaar kocht ABN Amro een 40-procentsbelang in de particuliere bank Banco Real. Het management is inmiddels in handen van ABN Amro.

Met de aankoop van de 1.600 personeelsleden tellende Bandepe wordt het netwerk van Banco Real en ABN Amro versterkt. Bandepe is gevestigd in het noordoosten van het Latijns-Amerikaanse land. Daar is Banco Real zwaar ondervertegenwoordigd. Bandepe bezit een netwerk van 52 kantoren en kent nog 87 kleine verkooppunten. Pluspunt is dat de overgenomen bank een vergunning heeft om nog eens 102 kantoren te openen in heel Brazilie.