Politie onderzoekt tips in zaak-Boonstra

Het veertien leden tellende rechercheteam dat de mishandeling onderzoekt van de 62-jarige Hansje Raatjes, echtgenote van Philips-topman C. Boonstra, is bezig zo'n tachtig tips na te trekken die inmiddels zijn binnengekomen.

Tien tips, die vooral werden verstrekt na een tv-uitzending van gisteravond, worden door de politie als goed bruikbaar beoordeeld. Dankzij een oplettende burger heeft de politie gistermiddag de BMW van mevrouw Boonstra teruggevonden. De auto stond bij NS-station Maassluis-centrum. Dat is een kwartiertje rijden van de plek in Hoek van Holland waar het zwaar mishandelde slachtoffer vrijdagavond werd gevonden.

Het openbaar ministerie in Rotterdam zegt niet te weten hoe het is gesteld met de gezondheid van mevrouw Boonstra. Een woordvoerder van het Haagse Leyenburgziekenhuis, waar het slachtoffer is opgenomen en onder politiebewaking is gesteld, doet geen mededelingen over de gezondheidstoestand. van. Tot gisteren was mevrouw Boonstra volgens justitie in ieder geval niet in staat de politie enige mededelingen te verschaffen over de mogelijke motieven van de daders. Justitie gaat er vooralsnog van uit dat het misdrijf een gerichte afrekening betreft.

Onduidelijk is of de daders haar persoonlijk of iemand uit haar omgeving hebben willen teffen. Haar echtgenoot leeft sinds enige maanden samen met een nieuwe vriendin. Het echtpaar is officieel niet gescheiden.