Internationale beurzen

FRANKFURT In afwachting van een rentebesluit van het beleidscomite van het stelsel van Amerikaanse centrale banken (de Fed) veranderde de Duitse beursgraadmeter vanochtend maar weinig. De Dax-index daalde met 0,85 procent naar 4.745 punten.

LONDEN De meeste Britse marktanalisten verwachten een Amerikaanse renteverlaging van een kwart procent. Beleggers wachten echter af. De toonaangevende FTSE-index steeg op een rustige beurs een half procent naar 5.542,45 punten.

PARIJS De CAC-40-index verloor vanochtend een half procent in afwachting van een Fed-besluit. Het aandeel Alstom daalde 7,5 procent. Het Franse-Britse energie- en bouwconcern gaf vanochtend een winstwaarschuwing.

TOKIO De aandelenkoersen op de effectenbeurs van Tokio hebben vandaag een fractionele daling ondergaan.

De toonaangevende Nikkei-index sloot 15,27 punten lager op 14.413,00. Het verlies van de belangrijkste beursgraadmeter van Japan bedroeg daarmee 0,1 procent.

NEW YORK Op Wall Street is de Dow Jones-index gisteren voor het eerst sinds 30 juli gesloten boven de grens van 9.000 punten.Het koersgemiddelde steeg met 91,66 punten (ruim 1 procent) tot 9.011,25. Daarmee is de diepe inzinking in augustus en in september vrijwel goedgemaakt.De stijging werd vooral toegeschreven aan de verwachting dat de Fed vanmiddag de rente verlaagt. Belangrijkste stijgers waren banken en Internet-fondsen.