Dubbel Spaans verlies bij Masters

De eerste dag van het Masters tennistoernooi voor vrouwen in New York is voor de Spaanse deelneemsters desastreus verlopen. Arantxa Sanchez-Vicario, vierde geplaatst, en Conchita Martinez, zevende op de rangschikking, werden kansloos uitgeschakeld bij het officieuze wereldkampioenschap waaraan de beste zestien spelers van het jaar deelnemen.

Sanchez-Vicario verloor met 7-6 en 6-1 van de Roemeense Irena Spirlea, Martinez ging met bijna dezelfde cijfers (7-6 en 6-2) ten onder tegen de Belgische Dominique van Roost.

Beide 26-jarige Spaanse tennissters klaagden over het lange, vermoeiende seizoen. “Het is heel moeilijk zo lang achter elkaar op de top van je kunnen te spelen', zei Martinez. “Dit toernooi eindigt op 22 november en we beginnen alweer in januari. Het is go, go, go. Rusten is er haast niet meer bij. Als je met de andere speelsters praat is bijna iedereen aan het eind van zijn Latijn of geblesseerd.'

Sanchez-Vicario kon de visie van haar landgenote volledig beamen. “Iedereen loopt op zijn laatste benen. Mijn lichaam protesteert. Dat was vandaag heel goed te merken.' Sanchez is normaal gesproken een en al actie op de baan. Maar na de eerste set, die met 8-6 in de tiebreak verloren ging, was er niets meer van haar strijdlust te ontdekken. “Ik probeerde het nog wel, maar mijn energie was op.'

De sfeer in het immense Madison Square Garden was naargeestig. De slechts tweeduizend toeschouwers roerden zich gisteren nauwelijks. Vandaag staan drie partijen op het programma. De interessantste zijn die tussen de Zwitsersen Hingis en Schnyder en tussen de `herboren' Duitse Graf en de Tsjechische Novotna. In het eerste duel van de dag staan de Francaise Tauziat en de Wit-Russische Zvereva tegenover elkaar. (Reuters/AFP)