Brabantse economie blijft groeien

De Noord-Brabantse economie blijft zich gunstig ontwikkelen. Dat blijkt uit een gisteren gepresenteerde sociaal-economische verkenning. De economische groei in Noord-Brabant zal zowel in 1998 als volgend jaar een half procent hoger uitvallen dan wat het Centraal Planbureau voorspelt voor heel Nederland. Dat betekent een groei van respectevelijk 4,5 en 3,5 procent.

Dit jaar komen er in Brabant 32.500 nieuwe banen bij en het volgend jaar nog eens 26.000. Het totaal aantal arbeidsplaatsen komt daarmee uit op ruim een miljoen. De werkloosheid in Brabant ligt ongeveer 1 procent onder het landelijk gemiddelde. Dat betekent dat de krapte op de arbeidsmarkt voorlopig aanhoudt. Een ander probleem in de provincie is het dreigende tekort aan bedrijfsterreinen. (ANP)