Benzineprijs VS laagste in bijna vijf jaar

De prijs van ongelode benzine in de Verenigde Staten is voor het eerst in bijna vijf jaar goedkoper dan een dollar per gallon. Bij de huidige dollarkoers komt dat omgerekend neer op 49,3 cent per liter.

De afdeling statistiek van het ministerie van Energie in Washington gaat ervan uit dat gemiddelde prijs in het laatste kwartaal dit jaar uitkomt op 1,02 dollar per gallon. Die gemiddelde prijs, aangepast voor inflatie, is de laagste ooit geregistreerd.

De prijsdaling heeft alles te maken met de daling van de noteringen op de markt voor ruwe olie.

Dinsdag zakte op de oliemarkt van Londen de termijnnotering van de Noordzee-olie Brent onder de 12 dollar om op het laagste peil in tien jaar uit te komen.

De notering voor levering in januari zat op 11,78 dollar, het laagste peil sinds oktober 1988. (Reuters)