Worldcup Hamar

Ids Postma won overtuigend de 1.500 meter bij de worldcup in Hamar. De olympische kampioen op die afstand, de Noor Adne Sondral, werd tweede voor Jeroen Straathof. Jan Bos belandde als vierde net naast het podium de van een blessure herstellende Martin Hersman werd 22ste. Gisteren op de vijf kilometer eindigden Romme, Ritsma, Postma, De Jong en Verheijen respectievelijk als gedeeld eerste, derde, achtste, tiende en twaalfde.

Marianne Timmer leverde van alle Nederlanders de slechtste prestatie. Op de 1.500 meter werd de olympisch kampioene twaalfde. Gunda Niemann won. Beste Nederlandse was Tonny de Jong (vijfde), voor Annamarie Thomas (zesde), Marieke Wijsman (negende) en Renate Groenewold (tiende). Timmer: “Het is nog vroeg in het seizoen en technisch ging het goed. Nu de snelheid nog.' Niemann won ook de 3.000 meter, voor Pechstein en De Jong. Groenewold werd vierde, Zijlstra vijfde, Thomas elfde en sprintster Wijsman dertiende.