Vrouw topman Philips mishandeld

De 62-jarige Hansje Raatjes, echtgenote van president-directeur van Philips C. Boonstra, is volgens justitie in Rotterdam vermoedelijk het slachtoffer geworden van een criminele afrekening. De vrouw werd afgelopen vrijdagavond zwaar gewond en ernstig onderkoeld door een automobilist gevonden vlakbij de strandboulevard in Hoek van Holland. De vrouw droeg handboeien die door de brandweer moesten worden verwijderd. Ze is in zorgwekkende toestand opgenomen in het Haagse ziekenhuis Leyenburg waar ze door de politie wordt bewaakt. Haar toestand was vanochtend nog steeds kritiek.

Volgens persofficier van justitie C. de Kimpe is mevrouw Raatjes even aanspreekbaar geweest. Ze is volgens justitie nog niet in staat geweest de politie te vertellen wat de mogelijke motieven zijn van degenen die haar hebben mishandeld. Het is volgens De Kimpe evenwel onwaarschijnlijk dat het slachtoffer ontvoerd zou zijn om Philips of haar echtgenoot af te persen. Justitie is nog op zoek naar de auto van het slachtoffer, een paars/blauw metallic BMW 325i met het Belgische kenteken HBR-001.

Het echtpaar Boonstra leefde sinds enige maanden gescheiden. Cor Boonstra (60) verliet zijn vrouw met wie hij ruim dertig jaar is getrouwd voor Sylvia Toth, oud-directeur van uitzendbureau Content. Hansje Raatjes woonde de meeste tijd van het jaar in een villa op de Bahama's. Nadat haar man te kennen had gegeven de relatie te willen beeindigen, nam ze haar intrek in een huis in de Belgische gemeente Gravenwezel.

De politie heeft een rechercheteam geformeerd van 14 personen. Justitie houdt er rekening mee dat de mishandeling van mevrouw Raatjes in feite gericht is op andere personen in haar omgeving.

Philips laat weten de gebeurtenissen diep tragisch te vinden, maar wil verder geen commentaar geven. Boonstra is sinds oktober 1996 president van Philips. Daarvoor werkte hij bij Unilever, SRV en laatstelijk als voorzitter van de raad van bestuur van Sara Lee/DE.