Voetbal Engeland

Aston Villa blijft de verrassende koploper in Engeland. De ploeg uit Birmingham won met 4-1 bij Southampton. Dion Dublin scoorde drie keer. Het nog ongeslagen Villa nam Dublin twee weken geleden over van Coventry City. Vorige week, bij zijn debuut, maakte de spits er twee tegen Tottenham Hotspur. Zaterdag bracht hij zijn totaal al op vijf. Dennis Bergkamp speelde woensdag tegen Chelsea maar een half bekerwedstrijdje.

Niets ernstigs, gewoon om zijn rug te sparen voor de stadsderby van zaterdag, zo had hij bondscoach Rijkaard laten weten. Tegen Tottenham stond hij echter niet in de basis. De ruim 38.000 toeschouwers zagen geen goals.

Manchester United leek op een eenvoudige zege af te stevenen. Scholes (2) en Yorke zorgden voor een 3-0 voorsprong. Blackburn Rovers speelde toen al met tien man. Sherwood kreeg in de 48e minuut de rode kaart. Blackburn zorgde, door doelpunten van Marcolin en Blake, nog voor een hectisch laatste kwartier.

Jimmy Floyd Hasselbaink bezorgde Leeds United de (1-3) overwinning bij Liverpool, waar trainer Evans afgelopen week vertrok. De Franse manager Houllier zag zijn ploeg in de 68ste minuut op voorsprong komen. Fowler scoorde uit een strafschop. In de 79ste minuut maakte Smith de gelijkmaker op Anfield Road, waar het thuispubliek langzaam een nieuwe ramp begon te vrezen. Hasselbaink scoorde in de slotfase twee keer, waardoor Leeds naar de vijfde plaats klom.

Liverpool zakte naar de twaalfde plaats.

Celtic is helemaal de weg kwijt. De ploeg werd vorig seizoen met Wim Jansen glorieus kampioen van Schotland, maar heeft dit seizoen na veertien wedstrijden al tien punten achterstand op stadgenoot en vijand Glasgow Rangers. Celtic verloor uit bij Saint Johnstone met 2-1, terwijl Rangers op Ibrox Park met 2-1 won van Aberdeen. De supporters van Celtic scandeerden de naam van Wim Jansen. Zijn opvolger Venglos staat al tijden onder zware druk. Zeker na de vijfde nederlaag van het seizoen. Simao zette St Johnstone op voorsprong. Larsson scoorde nog wel de gelijkmaker maar McAnespie bezorgde Johnstone de zege. Rangers lijkt eenvoudig op de titel af te gaan. Van Bronckhorst en Kansjelskis maakten de doelpunten.