Voetbal Duitsland

Bayer Leverkusen heeft de jacht geopend op Bayern Munchen. De fabrieksploeg versloeg zaterdag FC Nurnberg met 3-0. Erik Meijer scoorde een keer in zijn 100ste Bundesliga-wedstrijd. Leverkusen staat nu tweede achter Bayern dat VfB Stuttgart met 2-0 klopte. Bayern Munchen is in het eigen Olympia Stadion niet te verslaan. Al sinds 28 februari dit jaar heeft de Rekordmeister niet meer verloren op eigen terrein. Voor 63.000 toeschouwers opende vedette Effenberg kort na de rust de score. Daarna kreeg Stuttgart veel kansen, maar Bayern gaf geen krimp.

De meeste aandacht op de dertiende speeldag van de Bundesliga ging uit naar het duel tussen de aartsrivalen, Borussia Dortmund-Schalke 04 de derby in de Kohlenpott. De ploeg van Huub Stevens ging in het uitverkochte Westfalenstadion (68.600 toeschouwers) tenonder en zakte daardoor naar de vijftiende plaats, met slechts dertien punten. De Nederlandse verdediger Nijhuis opende de score na een kwartier.

Hassler en Moller bepaalden de eindstand op 3-0.