Tweede toernooizege Graf na blessureleed

De Duitse tennisster Steffi Graf heeft gisteren haar 106de toernooizege behaald. In het toernooi van Philadelphia versloeg ze in de finale de Amerikaanse Lindsay Davenport met 4-6, 6-3 en 6-4. Graf lijkt helemaal hersteld van langdurig blessureleed. Vorige week won ze ook het toernooi van Leipzig. De 29-jarige Graf begint morgen als favoriete aan de Masters in New York.

Tegen Davenport, de nummer een van de wereld, maakte Graf een topfitte indruk. Ondanks negen wedstrijden in twaalf dagen was er gisteren geen spoor van vermoeidheid te bespeuren. Graf verloor de eerste set, maar in de resterende speeltijd bevestigde ze haar stijgende vorm. Vrijdag en zaterdag had ze al indruk gemaakt met zeges op Martina Hingis en Nathalie Tauziat. Davenport bereikte de finale ten koste van Monica Seles.

Jevgeni Kafelnikov heeft het laatste startbewijs voor het officieuze wereldkampioenschap in Hannover veroverd. De 24-jarige Rus won gisteren het toernooi om de Kremlin Cup in Moskou. Hij versloeg Goran Ivanisevic in twee sets: 7-6 en 7-6. De Kroaat kreeg in de eerste set een ideale kans om een setpoint te benutte. Hij miste een eenvoudige smash. “Het veld lag wagenwijd open, maar ik wilde een gat in de vloer slaan', zei Ivanisevic na afloop.

Kafelnikov dankte de uitverkiezing voor het WK in Hannover aan de nederlaag van Greg Rusedski in Stockholm. De Brit verloor zaterdag in de halve finale van de Zweed Thomas Johansson. Rusedski had in de Zweedse hoofdstad zijn zenuwen niet in bedwang en verloor met 7-5 en 7-6. Johansson verloor in de finale van de Amerikaan Todd Martin in drie sets: 6-3, 6-4 en 6-4.

In de Chileense hoofdstad Santiago behaalde de Spanjaard Francesco Clavet zijn tweede toernooizege van dit tennisjaar. Clavet versloeg op de Chileense gravelbaan van de Marokkaan El Aynaoui: 6-2 en 6-4. Marcelo Rios verzuimde in zijn geboorteland zijn Amerikaanse rivaal Pete Sampras af te lossen als nummer een van de wereld. Rios verloor in Santiago in de kwartfinale van Juan Antonio Marin uit Costa Rica. Rios had het toernooi moeten winnen om Sampras te passeren op de ATP-ranglijst. Het startveld in Hannover bestaat uit de volgende acht spelers: Sampras, Agassi, Rios, Kucera, Moya Corretja, Henman en Kafelnikov.