Opinie

    • Youp van ’t Hek

SUPPORTER

Vanaf ons plekje in de Arena konden we het niet goed zien en in eerste instantie dachten wij dan ook dat die Lodewijks zich een beetje aanstelde. Ik legde mijn zoontje uit dat dit een typisch geval van maten naaien was. Hijzelf (8) dacht meer aan tijdrekken. Na de televisiebeelden schaam ik me voor deze reactie. Het was diep donkerrood voor Dani. Een Ajacied onwaardig.

Hij zegt dat hij het niet expres deed. Wil ik geloven, maar dan moet hij zeker een paar wedstrijden aan zijn broek krijgen. Vanwege chronische domheid. Of gewoon net zolang schorsen tot Lodewijks weer kan spelen. Dat is een regel waar ik sowieso voor ben. Iemand die een speler met opzet blesseert mag pas weer meedoen als zijn slachtoffer hersteld is. Als die regel eerder was ingevoerd had Van Basten nog gevoetbald.

Dani zei ook nog dat dit soort dingen bij voetbal horen en daar heeft hij helaas gruwelijk gelijk in. Het wordt door iedereen ook nagedaan. `Schop hem onderuit', roepen de ouders naar de efjes en die zijn nog op de leeftijd dat ze hun ouders eren. Dus die doen dat dan.

Die PSV-dokter Van den Hoogenband zal ook nooit mijn huisarts worden. Hij liet de onfortuinlijke doelman met een bloedspuitende wenkbrauw en een zware hersenschudding lekker doorkeepen. De keepers waren namelijk op! Voetbal is oorlog. En een dokter een dokter. Let's make things better. Keepers zijn ook dingen.

Zag vanochtend in een van de ochtendbladen een advertentie voor een videoband van Dani. Bestemd voor jonge pukkelmeisjes. De titel verzin je niet: Dani! Wanted!

    • Youp van ’t Hek