Musee d'Orsay blijft dicht

Personeelsleden van het Parijse Musee d'Orsay hebben gisteren besloten de staking voort te zetten, waarmee zij protesteren tegen de werkdruk. Het museum voor negentiende-eeuwse schilderkunst is al sinds vorige week dinsdag gesloten.

De aanleiding vormde de drukte die elke dag veroorzaakt werd door de tentoonstelling Millet/Van Gogh. Er kwamen per dag zo'n 6500 bezoekers meer dan normaal. Dat zorgde voor een wachttijd voor Millet/Van Gogh van twee uur. De lange rij dwars door het museum en het gedrang in de vijf zalen van de tentoonstelling zouden volgens vakbonden tot extra werkdruk en risico's voor de vaste collectie leiden. Het personeel eist een bonus van 535 gulden op het salaris, en extra veiligheidsmaatregelen. Het museum zal in ieder geval tot en met morgen dichtblijven. (Reuters)