Koerden protesteren in Den Haag

Honderden Koerden zijn het afgelopen weekeinde voor het Haagse Vredespaleis in hongerstaking gegaan om te protesteren tegen de arrestatie van hun leider Abdullah Ocalan afgelopen donderdag in Italie. Turkije heeft afgelopen zaterdag officieel aan de Italiaanse regering om de uitlevering van de leider van de Koerdische Arbeiderspartij PKK gevraagd. De Italiaanse regering heeft daarover nog geen besluit genomen.

Gisteravond waren er tussen de 250 en 400 demonstranten bij het Vredespaleis. Aanvankelijk was het de bedoeling van de Koerden om massaal bij het paleis te overnachten, maar de politie heeft daarvoor geen vergunning afgegeven. Na overleg met de politie is besloten dat in de nachtelijke uren slechts enkele tientallen demonstranten zouden blijven. De overnachting voor het Vredespaleis was zwaar door de harde regen en de kou.

Vanmorgen hebben de Koerden zich weer verzameld rond een tent voor het Vredespaleis. Ook in andere Europese steden hebben Koerden massaal geprotesteerd tegen de arrestatie van Ocalan. Het is vooralsnog nergens tot ongeregeldheden gekomen.