Feyenoord wint eenvoudig van Fortuna; Rotterdammers weer aan kop

Feyenoord staat weer bovenaan in de Nederlandse voetbalcompetitie. De Rotterdammers wonnen van Fortuna Sittard (4-1), terwijl naaste achtervoger Ajax met 2-2 gelijkspeelde tegen PSV. Heerenveen kwam dit weekeinde niet in actie.

Feyenoord leek een gemakkelijke middag te beleven toen Fortuna-doelman Van Zwam al na twee minuten uit het veld werd gestuurd. Van Zwam haalde Feyenoorder Bosvelt net buiten de rand van het strafschopgebied onderuit. Vanaf dat moment kreeg Feyenoord legio kansen om Fortuna naar een zware nederlaag te spelen.

De aanvallers van de thuisploeg presteerden echter ver onder de maat, waardoor de eindstand van 4-1 nog een draaglijk aanzien had voor Fortuna. Na het openingsdoelpunt van Bosvelt tekende Simons zelfs nog voor de gelijkmaker. Doelpunten van Paauwe (ex-Fortuna), Tomasson en Van Vossen bezorgden Feyenoord uiteindelijk de zege.

RKC boekte de eerste overwinning van het seizoen. De nieuwe trainer Jol, die startte met drie nederlagen op rij, zag RKC fors uithalen tegen Sparta: 5-1. Na de benutte strafschop van Jalink (1-1) dacht Sparta terug in de wedstrijd te komen, maar twee doelpunten van aanvoerder Schops brachten RKC nog voor de rust op een geruststellende voorsprong.

In de slotfase voorzagen Petrov en de nieuwe aanwinst Hoogendorp de zege van RKC van extra cachet. De nieuwe international Oscar Moens van AZ maakte in de slotminuut een enorme blunder in de uitwedstrijd tegen MVV. Drie minuten voor tijd leek invaller Huiberts de Alkmaarders met een welgemikte kopbal nog een punt te bezorgen, nadat de Deen Perez had MVV in de eerste helft op voorsprong gebracht.

Doelman Moens trapte in blessuretijd een terugspeelbal van Wijker tegen de voet van MVV'er Taihuttu, waarna de bal tergend langzaam in het doel van AZ verdween: 2-1. Door dit resultaat staan MVV en AZ allebei in de middenmoot.

NAC blijft dit seizoen slecht presteren. Hoewel de Bredanaars de meerdere waren van gastheer Willem II bleven de punten in Tilburg: 2-1.