Excelsior voelt zich machteloos

Algemeen directeur Simon Kelder van Excelsior is woedend op de KNVB. De voetbalbond bepaalde dat de Excelsior-spelers Cairo en Zegers, die zijn geselecteerd voor Jong Oranje, zich vandaag moeten melden bij de nationale ploeg. Daardoor mist Excelsior keeper Zegers en spits Cairo vanavond in de wedstrijd tegen Dordrecht'90.

Wat verwijt u de KNVB?

Kelder:“De voetbalbond voert geen consequent beleid. Drie weken geleden werden er drie wedstrijden van eerstedivisieclubs afgelast, omdat die ploegen spelers aan Jong Oranje leverden en daarom niet in de sterkste opstelling konden aantreden. Wij stonden toen Zegers af, en hoefden niet te spelen. Tot zover niets aan de hand.'

Maar?

“Vanavond staat onze thuiswedstrijd tegen Dordrecht'90 gepland, en dat duel moeten we opeens wel spelen van de KNVB. Dat is toch te gek voor woorden! Vanaf vorige week donderdag heb ik geprobeerd om een oplossing voor het probleem te verzinnen. Aan Leo Steegman, die bij de KNVB de portefeuille technische zaken beheert, heb ik gevraagd of er niet naar een andere speeldatum kon worden gezocht. Kon niet. Dordrecht heeft daar zelfs tegen geprotesteerd. Toen heb ik voorgesteld om Zegers en Cairo na afloop van de wedstrijd naar het trainingskamp van Jong Oranje te rijden. Mocht niet. Belachelijk toch?

Beraadt u zich op acties tegen de KNVB?

“Zeer zeker. De wedstrijd van vanavond zullen we in ieder geval onder protest spelen. Dat hebben we de bond al duidelijk gemaakt in een brief. In diezelfde brief staat dat we een kort geding tegen de KNVB overwegen.'

Excelsior staat machteloos?

“Natuurlijk! We zijn verplicht om die jongens af te staan aan Jong Oranje. Al halen we het niet in ons hoofd om Cairo en Zegers te verbieden om mee te spelen, voor die gasten is de wedstrijd tegen Duitsland een hoogtepunt. We kunnen er niets tegen doen. De voetbalbond maakt misbruik van zijn macht. Excelsior staat erbij en kijkt ernaar.'