Zaterdag; Selectie radio

Top 70 van de Jaren '70. De zeventig mooiste platen uit de Jaren 70 samengesteld door de luisteraars van Radio 2. Deze marathonuitzending (5 uur) geeft een overzicht van de hits uit die periode die het publiek tot op heden het meest is blijven waarderen. Radio 2, 14.02-19.00u.

20 eeuwen zien op u neer. Derde aflevering van een twintigdelige serie behandelt de aanval van de Barbaren op het Romeinse Rijk. In tachtig jaar tijd passeerden maar liefst zestig verschillende keizers de revue. Radio 5, 15.00-15.30u.

NPS-thema. Veertien dagen lang een dagelijkse terugblik met vertrekkend programmeur Jan Nuchelmans op de afgelopen 17 jaar van het Holland Festival Oude Muziek. In deze eerste aflevering gaat het om Storytelling - de manier waarop oude-muziekspecialisten door middel van wetenschappelijk onderzoek en praktisch muzikaal inzicht de traditie van het vertolken van oude verhalen, op muziek laten herleven. Uitgevoerd worden Le Roman de Tristan door Boston Camerata, Beowulf door Benjanmin Bagby en Monteverdi's Combattimento di Tancredi e Clorinda door Ensemble Elyma. Radio 4, 15.35-16.32u.

Het Studiehuis. Over natuur en gezondheid met o.a. de vragen wat eigenlijk te dik of te dun is en of men door voeding de kansen op gezondheid of ziekten kan vergroten. Radio 5 15.30-16.00u.

The Abba Disco Party. Circa 25 jaar geleden had Abba zijn allereerste hit met het nummer Ring Ring. Als afsluiting van de Week van de Jaren 70 extra aandacht voor de carriere van deze groep. Aansluitend live uit Studio Baarn een feestuitzending met veel disco en een bijzondere optredens van artiesten onderwie Maggie McNeal, Rene Froger en Volumia. Zij brengen hun versies van bekende Abba-nummers. Radio 2 19.02-24.00u.

Jazz op vier. Gast is de jazz-zangeres Soesja Citroen. Radio 4, 23.00-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor de op 76-jarige leeftijd overleden Robert Wells, schrijver van onder andere The Christmas Song en From here to eternity. Verder de muziek bij de dramaserie Wij Alexander en op cd verschenen opnamen van Ella Fitzgerald, Stan Getz en Peggy Lee. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.