WEBSITE

Het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone profileert zich op Internet met een uitgebreide site, met een artiestenencyclopedie een fotogalerie en meer dan honderd clips. Ook bevat de site besprekingen van de laatste cd's en optredens (van o.a. Culture Club).

Begin november lanceerde het tijdschrift bovendien een eigen radiostation op Internet dat 24 uur per dag uitzendt. 'Rolling Stone Radio' wordt aangekondigd met de slogan 'The Internet will never sound the same again'.

De zender biedt 12 verschillende thematische kanalen. Zo is er een kanaal voor 'moderne rock' waar Alanis Morissette en de rapgroep Beastie Boys langskomen, en een voor country, r & b en 'electronische muziek' (Fatboy Slim en Roni Size). Verder is er een kanaal voor 'klassieke new wave' waar bijvoorbeeld Spandau Ballet en A-ha popgroepen uit de jaren '80, gedraaid worden.

Het station biedt de mogelijkheid meer te weten te komen over de artiesten via links die verwijzen naar de reguliere Rolling Stone-site. Ook is het mogelijk een stem uit te brengen op nummers, waardoor deze vaker of juist minder worden gedraaid en kunnen luisteraars verzoekjes indienen. Wat de site nog interactiever maakt, is dat het station per kanaal de mogelijkheid biedt tot chatten.

Voor de Rolling Stone-zender is de nieuwste versie van RealPlayer nodig, alsook de speciale 'Rolling Stone Radio tuner'. Beide zijn via de Rolling Stone-site verkrijgbaar.

Of de slogan 'Internet will never sound the same again' klopt, is de vraag. Vooralsnog loopt het station nog niet erg soepel, waardoor soms helemaal niets te horen is. (www.rsradio.com)