Steun Albright voor Anwar

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, zal komende week een ontmoeting hebben met de vrouw van Ibrahim Anwar de ontslagen vice-premier van Maleisie tegen wie thans een proces wordt gevoerd.

“De bedoeling is een signaal af te geven dat wij bezorgd zijn over wat er gebeurt met Anwar, iemand die duidelijk heeft aangetoond de democratie en de vrije markt te zijn toegewijd', aldus Albright aan de vooravond van haar vertrek naar Kuala Lumpur. Daar wordt de jaarlijkse top van de APEC gehouden, de Asian Pacific Economic Cooperation. Eerder al gaf president Clinton blijk van zijn ongenoegen door aan te kondigen dat hij geen bilateraal onderhoud wil hebben met premier Mahathir Mohamad gastheer van de top en de man die ervan wordt beschuldigd louter een politiek proces tegen Anwar te voeren. (Reuters)