Internetstock is 'hot' op de beurs van New York

Een Website die hot is? Een aandeel dat hot is? Twee voor de prijs van een is Theglobe.com, een Internetbedrijf dat gisteren naar de beurs ging. De emissie werd ingezet op negen dollar per aandeel, maar de openingskoers was het tienvoudige.

Theglobe.com, een zogeheten Internetportaal, dreef mee op de enorme interesse die Wall Street recentelijk weer heeft voor Internetaandelen. In de dalende markt van augustus en september werd elke emissie als riskant gezien maar eBay, dat in september naar de beurs ging bracht een kentering. Sindsdien zijn de emissies weer langzaam op gang gekomen. Voorlopig hoogtepunt zijn EarthWeb, dat afgelopen woensdag naar de beurs ging en het gisteren gelanceerde Theglobe.com.

Earthweb werd ingezet op 14 dollar en eindigde zijn eerste dag op 48 dollar. Het aandeel heeft het ook in de twee dagen daarna niet slecht gedaan.

Gisteren sloot het op 65 dollar. Theglobe.com piekte gisteren met 97 dollar maar eindigde op 60,5 dollar, nog altijd een stijging van 51,5 dollar. Ebay, Earthweb en Theglobe.com geven aan dat Wall Street overtuigd is van de winstgevende vooruitzichten van alles wat met Internet te maken heeft. Eerder lieten ook de spectaculaire stijgingen van Amazon.com en Yahoo! zien dat Internetstocks hot zijn.