Wereldnieuws

VERMINKING 1 - De Amerikaanse popzanger Michael Jackson ziet af van de gerechtelijke vervolging van het Britse dagblad The Mirror. Hij heeft een akkoord bereikt met de krant die in 1992 foto's plaatste van Jackson en in het begeleidende artikel schreef dat Jackson `afschuwelijk was verminkt door plastische chirurgie'. De krant noemde Jackson een `geschonden fantoom met een gat in zijn neus, met het ene jukbeen hoger dan het andere en een verzakte kin'.

“De foto's waren niet getruct, maar The Mirror heeft een ontmoeting gehad met de aanklager en erkent dat de foto's niet overeenkomen met de werkelijke verschijning van de aanklager', zei Kevin Bays, de advocaat van The Mirror. Marcus Barclay, de advocaat van Michael Jackson, zei dat Jackson en The Mirror `zich opmaken voor betere verhoudingen na deze vriendschappelijke beeindiging van de zaak.'

Wat deze vriendschappelijke beeindiging precies inhoudt, maakten de advocaten niet bekend. Maar het Britse dagblad The Times meldde deze week dat Jackson had voorgesteld om zijn gezicht door experts te laten onderzoeken. Volgens The Times zat Jackson deze week 40 minuten met drie advocaten van The Mirror en zijn eigen twee advocaten en lijfarts in een kamer van het Hilton Hotel in Los Angeles. The Times schreef dat de zes aanwezigen een vertrouwelijk rapport over Jacksons gezicht zouden schrijven en dit zouden sturen naar de Britse rechter die vervolgens een eventuele schadevergoeding aan Jackson zou vaststellen. Tot dit laatste is het niet gekomen: de belofte van The Mirror om hun beweringen over de fantoom Jackson niet te herhalen, was voor Jackson voldoende om van de rechtszaak af te zien.

VERMINKING 2 - De Amerikaanse funkmuzikant Rick James heeft een lichte beroerte gehad. De 50-jarige James, die in 1980 beroemd werd met zijn nummer `Super Freak', werd opgenomen in het Cedars Sinai Ziekenhuis in Los Angeles. Artsen van dit ziekenhuis stelden vast dat de beroerte te wijten was aan een gebroken ader in de nek die op zijn beurt werd veroorzaakt door de “herhaalde ritmische whiplashachtige beweging van het hoofd en de nek, ook wel kortweg rock 'n' roll-nek genaamd.'

James werkt sinds 1996 aan een come-back, nadat hij twee jaar in de gevangenis had gezeten wegens mishandeling van twee vrouwen in zijn huis in de Hollywood Hills en in een hotelkamer. Een van de vrouwen had hij vastgebonden aan een verwarming en vervolgens bewerkt met brandende peuken.

In de gevangenis heeft hij naar eigen zeggen honderden nummers geschreven, maar die hebben nog niet geleid tot een herhaling van het succes van weleer.

UITPUTTING - Het fotomodel Kate Moss heeft zich in een psychiatrische kliniek in zuidwest-Londen laten opnemen om te herstellen van uitputting. “Ik heb hard gewerkt en te veel gefeest' zei de 24-jarige Moss. “Ik was niet gelukkig met mijn manier van leven en dus besloot ik een stap terug te doen en na te denken over de toekomst.'

Heroine heeft de door haar junkie-look bekend geworden Moss volgens eigen zeggen nooit gebruikt, maar de laatste tijd werd ze vaak drinkend gesignaleerd in het gezelschap van Neil en Liam Gallagher de twee drinkebroers die bekend zijn geworden als leden van de Britse popgroep Oasis.