Marian Sarstadt volgt Kylian op

Marian Sarstadt volgt per 1 augustus volgend jaar Jiri Kylian op als artistiek directeur van het Nederlands Dans Theater. Kylian (51) wil af van de vele beslommeringen die het artistiek leiderschap met zich meebrengt.

Wel blijft hij als vaste choreograaf en als artistiek adviseur aan het gezelschap verbonden. Marian Sarstadt (56) is momenteel directeur dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij wil die functie voorlopig combineren met het artistiek leiderschap van het Danstheater. Van 1962 tot 1972 danste Sarstadt bij het NDT. Ook is zij al vele jaren als gastdocent aan het dansgezelschap verbonden. Jiri Kylian werkt al sinds 1973 bij het Nederlands Dans Theater. Aanvankelijk als choreograaf en sinds 1978 tevens als artistiek directeur. Jaap Hulsman blijft zakelijk leider. (ANP)