Italie sluit luchtvaartakkoord met VS

Italie en de Verenigde Staten hebben een luchtvaartovereenkomst gesloten die het vliegverkeer tussen de twee landen vergaand liberaliseert. Het akkoord houdt in dat in principe elke Italiaanse of Amerikaanse luchtvaartmaatschappij lijndiensten naar elke bestemming in het andere land kan opzetten. De zogeheten `open skies'-overeenkomst kan een belangrijke stap betekenen in de totstandkoming van de geplande alliantie tussen de Italiaanse maatschappij Alitalia en het Amerikaanse Continental Airlines.

De transportautoriteiten in Washington moet deze nog goedkeuren. Eerder dit jaar sloot Alitalia ook een alliantie met KLM. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan bouwt Continental met KLM-partner Northwest Airlines eveneens aan een strategisch verbond. (AFP, ANP)