IBM'ers zoeken heil in hotels

Computerbedrijf IBM wil over het hele land werkplekken inrichten. Daar kunnen werknemers neerstrijken als zij tussen het bezoek aan klanten de tijd hebben om bureauwerk te verrichten.

Op deze manier wil het bedrijf zorgen dat de werknemers hun werk-reistijd efficienter benutten en niet nodeloos tussen klant en kantoor pendelen. Ook hoopt IBM de verloren tijd door files te beperken.

IBM denkt aan hotels en motels om `flexibele kantoren' te kunnen inrichten voor zijn steeds mnobielere werknemers. Het onderzoekt inmiddels de mogelijkheden voor dergelijke werkplekken. “Daar zouden werknemers dan moeten kunnen inloggen om een tijdje te kunnen werken', aldus een woordvoerder.

Bij het zoeken naar de optimale werkplek experimenteert IBM ook met thuiswerk en onderzoekt het of het hoofdkantoor in Amsterdam moet worden samengevoegd met de kantoren in Uithoorn en Zoetermeer, of dat ze alle drie worden opgeknapt.

IBM wijst erop dat het van hardwareleverancier steeds meer dienstverlener wordt. Werknemers brengen daarom steeds meer tijd bij hun klanten door. IBM denkt het komend jaar in Nederland met duizend werknemers te groeien naar 5500 mensen. (ANP)