GTI koopt bedrijf VIC

Technisch dienstverlener GTI koopt het onderdeel VIC van de Vermeer Groep een bedrijf vooral actief in de bouw en infrastructuur. Met de overname krijgt GTI de beschikking over 150 personeelsleden die het kan inzetten bij projecten in onder andere raffinaderijen waar veel pijpen aan elkaar gelast moeten worden.

“We kopen vooral handjes. Hierdoor kunnen we de klussen doen die we nu soms moeten laten liggen. Ook hoeven we minder personeel in te huren om het werk te doen', zegt financieel directeur J. Westerhoud van GTI. Hij stelt dat Vermeer van het onderdeel af wilde en GTI de extra mensen goed kan gebruiken.

Westerhoud denkt de omzet van GTI door de overname met 15 miljoen gulden zal stijgen. GTI zette vorig jaar voor 1,5 miljard gulden om. Er werken 7000 mensen.

De Vermeer Groep maakte vandaag bekend dat de aangekondigde fusie met bouwer Dura definitief is. Bij de Dura Vermeer Groep werken 2600 mensen. De nieuwe combinatie heeft een omzet van 1,5 miljard gulden. (ANP)