Griezelen op cd-rom

De leukste computerspelletjes van dit jaar hebben we op een rijtje gezet. Zodat je weet wat je voor Sinterklaas kunt vragen, als je een computer met cd-romspeler thuis hebt.

1. Monster Mix is een echte griezel cd-rom. Wessel is half kind, half monster geworden na een experiment van Dr. Zod. In de villa van de gemene Zod komt hij een ander mislukt experiment tegen: Brein, een bijdehand stel hersenen op sterk water. Samen proberen ze uit het huis vol verschrikkelijke monsters te ontsnappen. Pas als Wessel zelf monsterkracht krijgt, kan hij de griezels verslaan.

2. Meesters van Macht bestaat uit een groot kasteel met magische kamers waar de Tovenaars van Licht, Zwaartekracht, Toeval, Tijd en Elektriciteit wonen. Het land verkeert in rep en roer omdat de kat van de Meester van Toeval is verdwenen. Je moet de kat zoeken in de verschillende ruimtes van het kasteel. Het kasteel lijkt op een groot speelgoedmuseum waar je alles mag aanraken. Om alle raadsels op te lossen heb je veel geluk en behendigheid nodig. Een van de mooiste Nederlandse cd-roms voor nieuwsgierige kinderen die de moed niet snel opgeven.

3. Monaco Grand Prix Racing Simulation 2 is een heel snel en realistisch racespel. Je kunt kiezen uit 17 verschillende circuits en een heleboel racewagens. Als je wilt, kun je het spel helemaal aan je eigen wensen aanpassen. Je kunt zelf een positie kiezen en bepalen of het regent of zonnig is. Ook op je tegenstanders heb je invloed. Je kunt tegen 1 tegenstander racen, maar ook tegen 20. Je mag zelf weten of ze even sterk zijn of juist beter, wat een grotere uitdaging is. Omdat het spel in 3D is en erg mooie graphics heeft, is het net of je echt in een auto zit. Op Internet kun je gratis een demoversie downloaden (www.monacoracing.com).

4. Met de cd-rom De kleine Tijger heeft een fiets nodig van Janosch leer je van alles over het verkeer.

Er staat een verhaal op en een heleboel leuke spelletjes. Tijger een mooie gestreepte fiets om de wereld te ontdekken. Met veel vallen en opstaan leert hij fietsen. Leuk als je nog niet (zo goed) kunt lezen.

5. Banjo-Kazooie is een nieuw spel voor de Nintendo 64. Als je Super Mario 64 leuk vond, vind je dit ook vast een gaaf spel. De wereld van de beer Banjo is vier keer zo groot als die van Mario. Samen met de vogel Kazooie probeert Banjo zijn ontvoerde zusje te redden. Je moet muzieknoten, puzzelstukjes en Jinjo's verzamelen. Er zijn heel veel mooie werelden en moeilijke raadsels in dit spel. De beesten kunnen meer dan 20 verschillende bewegingen maken. Pas goed op voor de piraat Gruntilda!

    • Marie-José Klaver