Bommen ontploft in politiebureau

Op de binnenplaats van het hoofdbureau van politie in Eindhoven zijn vanochtend vroeg twee bommen ontploft. Volgens de politie houden de explosieven het midden “tussen fragmentatiebommen en handgranaten'.

Niemand raakte gewond, maar de gevel van het bureau, twee politiewagens en drie auto's zijn wel beschadigd. De explosieven zijn om half zes vanmorgen door onbekenden vanaf de spoorlijn, die langs het bureau loopt naar beneden gegooid. Omdat de spoorlijn ongeveer twee meter hoger ligt konden de bommen gemakkelijk over de omheining rond de binnenplaats worden geworpen.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat een politiebureau in Nederland getroffen wordt door een `bomaanslag'. In december 1994 werd bij het politiebureau in Twello een molotovcocktail naar binnen gegooid. Een jaar eerder werd in korte tijd vier keer een brandbom in een politiebureau in Enschede geworpen.