Atletiekcoach sprinters neemt ontslag

Hans Vijfvinkel stapt op als bondscoach sprint (mannen) van de atletiekunie. De trainer is teleurgesteld over het gebrek aan eensgezindheid binnen de sprinttak.

Aan het vertrek ligt een conflict in de aanloop naar het WK van volgend jaar ten grondslag. “Van Henk Kraaijenhof hoorde ik dat de atleten uit de estafetteploeg (4x100) en hun trainers ontevreden zijn over het budget voor dat WK. Daarvoor werd ik verantwoordelijk gesteld.'

Trainingscoordinator Paauw gelooft niet dat de atleten Vijfvinkel verantwoordelijk achtten. “Daar kan Vijfvinkel niets aan veranderen, de sprint bij de mannen is nu eenmaal geen speerpunt bij de KNAU. Ik denk dat dit een gezocht argument is.'

Vijfvinkel zegt dat hij heeft gehoord dat atleet Troy Douglas zich had opgeworpen om, met Kraaijenhof als adviseur, de voorbereiding te leiden. “Troy heeft dat bevestigd. Omdat ik al 90 procent van mijn energie en tijd in deze ploeg heb gestoken, stop ik ermee.'

Pauw betreurt het vertrek. “Hij had een goed plan, was goed bezig. Bij een estafetteploeg is het moeilijk om iedereen op een lijn te krijgen, je hebt te maken met verschillende persoonlijkheden. Hij was daarin op de juiste weg.' (ANP)