Wie zoet is......

Zaterdag 14 november is de dag dat Sinterklaas in Nederland aankomt en natuurlijk mogen kinderen nog diezelfde avond hun schoen zetten. Op die dag wordt ook de tentoonstelling 'Wie zoet is krijgt lekkers' in het Tilburgse Scryption door chocoladepieten geopend. Het is een chocoladelettertentoontelling voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

Je kunt in het museum ontdekken hoe chocolade gemaakt wordt, wat het verschil is tussen pure, witte en melkchocolade en hoe cacaobonen cacaopoeder en cacaomassa smaken. Dan laat Zwarte Piet zien hoe hij van lettervormpjes chocoladeletters maakt en dat is veel moeilijker dan je denkt. Kinderen mogen Zwarte Piet helpen bij het versieren van de letters en ook kunnen ze hun schoen zetten, als ze naar huis gaan zit er misschien wel een verrassing in! En als je voor Sinterklaas een mooie tekening meeneemt, krijg je van de chocoladepieten een chocoladeletter cadeau.