TUSSEN DE SCHERMEN

Vanaf hun vijftiende jaar zijn ze bevriend, Minka Mooren (32) en Manuella van den Heuvel (32). Eerst zaten ze bij elkaar op de middelbare school, later gingen ze beiden naar de Rietveld Academie om binnenhuisarchitectuur te studeren, een studie die ze allebei niet afmaakten. Ook liepen de twee stages bij decorontwerpers, en zo kwamen ze in het vak terecht.

Mooren werkte onder meer voor de serie Diamant als setdresser, wat inhoudt dat ze verantwoordelijk was voor de continuiteit en de verzorging van de set. En ze deed als artdirector drie jaar de politieserie Baantjer. Tijdens Baantjer gaf ze verder Consult vorm - met Van den Heuvel als assistent.

Van den Heuvels eerste zelfstandige klus was de Veronicaserie Combat. Momenteel werken de beide decorontwerpers veelvuldig samen aan tv-films en commercials. Ze ontwerpen, maar doen ook af en toe rekwisieten (zorgen voor de inrichting van een set), zoals voor de commercial van FBTO met Monique van de Ven. Mooren zegt het niet moeilijk te vinden met Van den Heuvel samen te werken: “We zitten op een lijn.' Wel kan ze zich verwonderen over de 'typische smaak' die Van den Heuvel heeft wat betreft lampen. Maar meestal, zo zegt Mooren, kloppen haar ideeen wel. “Je moet namelijk vanuit een personage denken en niet vanuit jezelf.'