SPANNENDE BLOKJES

Als 54 op elkaar gestapelde houten blokjes omvallen, hoor je iets dat klinkt als 'jenga'! Zo heet dan ook het familiespel voor iedereen vanaf zeven jaar dat neerkomt op het langzaam uithollen van een houten toren. Om beurten halen de spelers met een hand een blokje weg en leggen het bovenop de toren, totdat hij omvalt. Het klinkt nauwelijks sensationeel, maar Jenga is van een geniale eenvoud. Het spel blijft spannend. Voordeel is dat het voor kinderen en volwassenen even moeilijk is. Kleinere handen van kinderen wegen op tegen een groter coordinatievermogen van volwassenen.

Voor kleuters vanaf drie jaar is er het leuke, nieuwe educatieve vraag- en antwoordspelletje Wijsneus. De kinderen moeten vragen uit een boekje van langwerpige kaarten beantwoorden als 'Waar woont een kip?' Bij elke vraag staan drie plaatjes die het goede antwoord kunnen zijn.

Door een wijsvinger door het gat in het juiste plaatje te boren, krijgt de kat aan de achterkant van de kaart een staart (of de clown een neus). Er zijn nu vier Wijsneusboekjes met als onderwerpen Vormen, Dieren Speelgoed en Kleuren.