Republikeinen: impeachment Clinton mislukt

Een aantal Republikeinse politici heeft gisteren hardop gezegd dat het impeachment-proces tegen president Clinton gedoemd is te mislukken.

Volgens senator Arlen Specter kan de procedure beter worden afgeblazen en moet de kwestie van Clintons meineed na diens presidentschap voor de rechter komen. Afgevaardigde Mark Souder, voor de affaire-Lewinsky al voorstander van impeachment, zei dat de voorstanders in het Huis van Afgevaardigden nu in de minderheid zijn. Souder zelf zegt “op basis van de huidige informatie' tegen impeachment te zullen stemmen. Andere Republikeinen vielen hem gisteren bij. Henry Hyde, de Republikeinse voorzitter van de commissie van Justitie van het Huis, hoopt begin december de beraadslagingen te beeindigen en te stemmen over de artikelen van impeachment, ofwel de aanklacht tegen Clinton. Het voltallige Huis van Afgevaardigden stemt daarover dan rond kerstmis, waarna een rechtzaak in de Senaat kan worden geopend. Dat het zover komt, wordt steeds minder waarschijnlijk. (Reuters)