Rembrandt

Arent (ook wel Aert) de Gelder was de laatste leerling van Rembrandt en misschien wel de beste. In het Dordrechts Museum is nu een tentoonstelling over zijn schilderijen te zien.

Hoe zou het voelen om de leerling te zijn van Rembrandt en van zo'n beroemde meester les te krijgen? Het museum heeft voor kinderen van 4 t/m 12 jaar een kinderatelier ingericht. Eerst wordt er een verhaal voorgelezen, dat kan een sprookje, verhaal uit de kinderbijbel of een kort kinderverhaal zijn. Ook Aert de Gelder las en hoorde veel verhalen, want of je nou een echte schilder bent of een toekomstige, verhalen zijn belangrijk om inspiratie op te doen. Na het voorlezen wordt er in het kinderatelier een eigen kunstwerk gemaakt op basis van het voorgelezen verhaal. Om nog beter te kunnen tekenen, kan iedereen zich verkleden of hun 'model' versieren. Want de schildersmodellen van Aert de Gelder hadden vaak mooie, kleurrijke Oosterse gewaden aan.