OMZET METALEKTRO INDUSTRIE STIJGT

De omzet van de metalektro industrie stijgt dit jaar met 7,5 procent door een groei van 7 procent op de binnenlandse markt en 7,5 procent buiten de grenzen. Dat blijkt uit de jaarlijkse conjunctuurenquete die de vereniging FWE-CWM houdt onder 2.500 aangesloten bedrijven. Vooral de basismetaal- de transportmiddelen- en de instrumenten- en optische industrie groeien. Voor 1999 verwachten de ondernemers een groei van 4,5 procent.

De vaste werkgelegenheid neemt in 1998 toe met 2 procent (5.000 arbeidsplaatsen). Volgend jaar blijft het aantal banen gelijk of komt er een lichte daling. Zorgelijk blijven de verkoopprijzen die volgend jaar niet zullen stijgen en in sommige sectoren zelfs drastisch dalen. Een kwart van de bedrijven verwacht dit jaar een lager rendement dan in 1997. (Redactie Economie)