MET WAPEN VERGROEID

De mannelijke tegenhanger van Barbie is niet de brave huismus Ken, maar de stoere avonturier Action Man. Jongens willen best met poppen spelen als ze maar bewapend zijn. Volgens het bijgeleverde boekje is Action Man niet zomaar een avonturier, maar een milieu-activist. Hij neemt het op tegen Dr. X die het regenwoud wil vernietigen en de ijskappen wil laten smelten. Ook strooit deze misdadiger met giftige vaten: 'Welke enorme rivier wil hij dit keer gaan vervuilen?' Volgens de doos berust 'elke overeenkomst met bestaande personen op toeval'.

Nieuw dit jaar zijn de poolslee en de rolschaatser. De slee wordt voortgetrokken door een poolhond die temerig kan huilen. De rolschaatser kan met zijn inline skates ook abseilen en sleetje rijden.

Veel mooier is echter de junglepop. Hij schiet een projectiel af als je op zijn tatoeage drukt. Het geweer reikt heel ver, dus opgepast. Een nadeel van de jungleman is dat zijn wapen met zijn hand is vergroeid. Ook kan hij zijn armen niet buigen en zijn sexy hemd niet uittrekken.

Een leuke accessoiresdoos is Survival Camp. Daarin zit een rugzak, een keur aan kampeerspullen en een rauwe vis. Waarschijnlijk heeft de bedenker zelf nooit gekampeerd want Action Man moet het zonder tent of slaapzak stellen. In plaats daarvan krijgt hij een windscherm, een emmer en twee loodzware wapens mee.