Korbach zakt in elkaar tijdens wedstrijd

De competitiewedstrijd tussen Fortuna Sittard en De Graafschap is gisteravond voor tien minuten stilgelegd. Scheidsrechter Van Beek besloot af te fluiten nadat de trainer van De Graafschap, Fritz Korbach, aan de rand van het veld in elkaar was gezakt. Hij werd per brancard afgevoerd en naar het ziekenhuis in Sittard gebracht. Daar kwam Korbach weer bij kennis. Hij sliep vannacht gewoon thuis en voelde zich vanochtend goed. De komende dagen zal hij verder worden onderzocht.

De ploeg van Korbach behaalde een punt in Sittard. Er werd in de matige wedstrijd niet gescoord. Van Beek gaf wel twee rode kaarten aan Roest van Fortuna en Tumba van De Graafschap. Fortuna blijft een na laatste in de eredivisie. Het verschil met hekkensluiter RKC is opgelopen tot zes punten. De ploeg uit Waalwijk leed gisteren tegen streekgenoot Willem II (3-0) zijn tiende nederlaag van deze competitie.

RKC-trainer Martin Jol moet nu al spijt hebben van zijn besluit om de ploeg van de ontslagen Peter Boeve over te nemen. Hij wacht na drie duels nog steeds op zijn eerste punt. Toch probeerde de Scheveninger er de moed in te houden. “We hebben het nog niet eens zo slecht gedaan' vond hij na de 3-0 in Tilburg. Zijn collega Co Adriaanse van Willem II was het daar niet mee eens en had gezien de veldverhouding zelfs een uitslag van 6-0 of 7-0 normaal gevonden. De thuisclub scoorde drie keer en alle doelpunten werden door Bombarda gemaakt. De Argentijn mocht eindelijk weer een keer in de basis beginnen.

Ook Ronald Spelbos die evenals Jol tussentijds werd aangesteld, heeft nog weinig succes bij NAC. De Bredase ploeg verloor in eigen stadion met 2-1 van NEC. De thuisploeg gaf de Nijmeegse ploeg alle ruimte. De Gier en Janssen maakten daar dankbaar gebruik van. Arveladze verkleinde nog voor rust de marge maar NAC slaagde er in de tweede helft niet meer in gelijk te komen. Spelbos zoekt naarstig naar een scorende spits. “Maar dat doet de hele wereld, dus wordt dat moeilijk', aldus de trainer na afloop. Bij NAC stond toch Karelse in het doel. Hij viel afgelopen zondag uit met een zware schouderblessure. De keeper moet worden geopereerd, maar het tijdstip is nog niet bepaald.

NAC heeft net zoals Fortuna slechts negen punten vergaard. Cambuur staat net boven deze twee ploegen. De Friese ploeg speelde gisteren in Leeuwarden gelijk tegen AZ (0-0), maar verzuimde de winst te pakken. De thuisploeg was veel beter. Van Rijswijk was het dichtste bij een doelpunt. Hij raakte de paal. Net zoals tegen Ajax verrichtte de Alkmaarse doelman Moens een paar fraaie reddingen. “We hebben dramatisch gespeeld', vond AZ-trainer Van Hanegem. “Jammer dat ik maar drie man mocht wisselen. Mijn spelers dachten dat ze na de zeges op Feyenoord en PSV het klusje wel even zouden klaren.'