KNUFFELEN MET PREI

Knuffelbeesten zijn er al jaren in alle soorten en maten, van beer tot alligator. Wie zijn kind iets echts origineels wil geven om mee in slaap te vallen, kan nu kiezen voor een alternatief: naar bed met een prei, een ui of een sinaasappel - alles is mogelijk. De knuffelgroentes van het Duitse merk Pluco zijn bedekt met zacht pluche. Wie weet, kunnen zij met hun olijke gezichtjes kinderen die weigeren groente te eten, omtoveren tot echte herbivoren.

Happy Horse is een merk van mooie, karaktervolle knuffels die niet duur zijn en geschikt voor iedereen vanaf nul jaar. De katoenen haas heeft geestige flapvoeten en voelt heerlijk zacht aan. Troostrijk is ook het dikke gele vogeltje van dezelfde fabrikant, dat vol vertrouwen de wereld in kijkt.

Heel Amerika is intussen in de ban van de veel duurdere Beanies, ook wel Beanie Babies genaamd. De met zachte pvc-bolletjes gevulde beestjes zijn een uitstekende belegging. Fabrikant Ty Inc. brengt elk seizoen een aantal nieuwe dieren uit, compleet met geboortedatum en naam, die na korte tijd 'met pensioen' gaan. Ze worden dan niet meer gemaakt en ze vermeerderen razendsnel in waarde. De Beanies bestaan nu vier jaar. Allerlei dieren zijn inmiddels 'ver-beanied', van kalkoen en krab tot allerhande hondenrassen.

Hoge ogen gooit deze sinterklaas de Teletubbieknuffel. Het goedkoopste poppetje kost een tientje. Het kan rammelen rondom een baby- of peuterpols.