Facilitair bedrijf van HMG in handen Sonotech

De Holland Media Groep (RTL4, RTL5 en Veronica) heeft met het Hilversumse bedrijf Sonotech overeenstemming bereikt over de uitbesteding van de facilitaire dienst. HMG zal het grootste deel van de technische werkzaamheden en apparatuur overdragen aan Sonotech. De overeenkomst geldt in principe voor drie jaar.

De ongeveer 140 personeelsleden van de afdeling T&O van HMG kunnen bij Sonotech in dienst treden in dezelfde functie en tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden. Sonotech heeft toegezegd de CAO van HMG te zullen hanteren. De uitzendactiviteiten en de grafische vormgeving blijven buiten de overdracht.

De ondernemingsraad van HMG, die gisteren door directeur Pieter Porsius werd geinformeerd, vindt dat de voorstellen er op het eerste gezicht goed uitzien. De OR heeft steeds harde garanties geeist voor het personeel bij een eventuele overname. (ANP)