Cable & Wireless niet in zee met Telecom Italia

Het Britse telecommunicatieconcern Cable & Wireless (C&W) gaat niet meer in zee met Telecom Italia. Het concern heeft bekendgemaakt dat het op zoek is naar een nieuwe partner op het Europese continent. Na de overneming van de Internet-diensten van het Amerikaanse telecomconcern MCI, wil de Britse onderneming deze activiteiten via een Europees netwerk uitbreiden.

In april smeedden C&W en Telecom Italia nog grote alliantieplannen. Dat het Britse concern, het op een na grootste telecombedrijf in Groot-Brittannie, nu de samenwerking heeft opgezegd, komt niet als een verrassing.

De samenwerking was vooral gebaseerd op een persoonlijke overeenkomst tussen de topmannen van beide concerns, Richard Brown en Gian Mario Rossignolo. De omstreden Italiaanse topman trad echter drie weken geleden plotseling af, slechts tien maanden na zijn aantreden. De gevolgen van het besluit van C&W voor Telecom Italia zijn onduidelijk. (KRF)