Belangrijke opdracht voor Hitt

Hitt (Holland Institute of Traffic Technology) heeft een belangrijke order verworven voor de levering van een luchtverkeersbegeleidingssysteem. Opdrachtgever is het Britse Racal Avioncs, een leverancier van vliegveldapparatuur. Het systeem van Hitt is bestemd voor Manchester Airport, na Heathrow in Londen de belangrijkste luchthaven van Groot-Brittannie.

Het twee miljoen gulden dure systeem maakt het mogelijk om onder alle weersomstandigheden het verkeer op landingsbanen, taxibanen en platforms van luchthavens te regelen. Dankzij het Ground Movement Guidance and Control System kan het vliegverkeer sneller worden afgehandeld, waardoor de toenemende opstoppingen in het luchtruim kunnen worden vermeden. Hitt-directeur W. Botermans noemt de order “een doorbraak op een van de belangrijkste markten in Europa'. Zijn bedrijf gaf deze week nog een winstwaarschuwing af. (ANP)