Ontsnapte gevangene in Breda meldt zich weer

Een 32-jarige Roosendaler die gisteren ontsnapte uit De Boschpoort, het huis van bewaring in Breda, heeft zich weer gemeld en is weer ingesloten.

De man, die sinds vorige week wegens een zedendelict in voorarrest zat had bij zijn vlucht de (ongewilde) hulp van bewakers gekregen. Een woordvoerder van justitie spreekt van “een op zijn zachtst gezegd curieuze vlucht'.

De gevangene zwierf over het gedetineerdenterrein van `De Koepel' zoals het cellencomplex in de volksmond heet. Toen bewaarders hem daar aanspraken, vertelde hij hun dat hij een medewerker was van het bouwbedrijf dat in de inrichting werkzaam is. De bewakers vroegen hem het bedrijfspasje van de aannemer te tonen, maar dat kon hij niet. Ze stelden hem voor pasfoto's te laten maken voor dat pasje en verzochten hem zijn identiteitspapieren te laten zien. “De man zei daarop iets in de trant van: `die liggen in mijn auto' op het parkeerterrein' buiten', aldus de woordvoerder van justitie.

Vervolgens begeleidden de personeelsleden de man naar buiten, om de benodigde papieren uit zijn wagen te halen. Eenmaal buiten de poort zette hij het op een lopen. De bewakers gingen de man tevergeefs achterna. De woordvoerder van justitie zegt dat de zaak “nauwgezet zal worden onderzocht'.