Echtpaar ontvoerde dochter

Een Noorse rechter heeft een Marokkaans echtpaar veroordeeld wegens de ontvoering van hun 19-jarige dochter. Het echtpaar zou het meisje tegen haar wil naar Marokko hebben gebracht omdat ze in hun ogen te “Noors' dreigde te worden.

Het meisje verklaarde tegenover de rechter dat ze half verdoofd en geboeid in een bestelwagen was meegenomen. De ontvoering werd ontdekt toen het meisje niet kwam opdagen in de winkel waar ze werkte. Via de Noorse ambassade in Marokko werd ze opgespoord en uit een telefoongesprek met haar bleek dat ze tegen haar wil in het geboortedorp van haar ouders werd vastgehouden. Autoriteiten in Noorwegen hebben druk op de ouders uitgeoefend om haar te laten terugkeren. Na een maand gingen ze daarmee uiteindelijk akkoord. De rechter heeft slechts voorwaardelijke gevangenisstraffen van 15 maanden voor de vader en een jaar voor de moeder opgelegd, in de hoop op verzoening. De ouders willen in hoger beroep gaan tegen het vonnis, omdat hun dochter vrijwillig met hen zou zijn meegegaan. (AP)