Brits Hogerhuis achter cannabis als medicijn

Het Britse Hogerhuis wil dat artsen de mogelijkheid krijgen om cannabis voor te schrijven als medicijn. De Lords zullen de regering vragen het middel zo snel mogelijk toe te staan als pijnstiller bij multiple sclerosis en andere ziekten.

Cannabis valt volgens de Britse wetgeving op dit moment onder de categorie zware drugs (Schedule One), waarvan ieder gebruik is verboden. De commissie wetenschap en technologie van het Hogerhuis heeft voorgesteld cannabis te classificeren als `Schedule Two'. Volgens de multiple sclerosis stichting gebruikt nu een procent van de 85.000 lijders aan deze ziekte in Groot-Brittannie illegaal cannabis. De regering zal het voorstel voorlopig niet overnemen en wil wachten tot onomstotelijk vaststaat dat cannabis helpt om pijn te verzachten. Minister van Binnenlandse Zaken Jack Straw is fel gekant tegen iedere vorm van legalisatie van drugs. (Reuters)