Taxichauffeur door scholieren geslagen

Een Rotterdamse taxichauffeur is gistermiddag op de Burgemeester Baumannlaan door een groep van zo'n veertig scholieren van een nabijgelegen school belaagd en mishandeld toen hij een bejaarde man wilde helpen.

De taxichauffeur wilde tussenbeide komen toen hij zag dat een groep scholieren op een voetgangersoversteekplaats tegen een 82-jarige man was aangelopen, waardoor deze viel. Toen de chauffeur de jongeren hierover aansprak, keerden veertig scholieren zich tegen hem.

De chauffeur werd geschopt en geslagen en rende naar zijn taxi. Met een radioantenne probeerde hij de groep af te weren, maar hij kreeg nog meer klappen en schoppen. Ook zijn taxi werd beschadigd. Toen de gealarmeerde politie verscheen, waren de scholieren verdwenen. Volgens de politie waren buurtbewoners, voorbijgangers en winkeliers getuige van de vechtpartij maar niemand was de taxichauffeur te hulp gekomen.

Na een onderzoek in de omgeving werden twee zestienjarige jongens door de taxichauffeur herkend en vervolgens door de politie aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De taxichauffeur moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen.

(ANP)