Delta Lloyd achter KBB-bod

Detailhandelsconcern Vendex boekt een eerste succes bij de overname van branchegenoot KBB. Verzekeraar Delta Lloyd heeft gisteren bekendgemaakt in te gaan op het bod van 167,50 gulden. Daarmee is het de eerste grote belanghebbende die openbaar over de brug komt. Vendex wil niet zeggen hoeveel aandelen inmiddels zijn aangeboden.

Delta Lloyd bezit via twee dochters 14 procent van KBB. Het bedrijf stelt dat met nog drie dagen te gaan “duidelijk is dat er geen andere partijen met een interessanter bod komen', en stemt daarom in met het bod van Vendex.

De verzekeraar behoorde tot de aandeelhouders die via de Vereniging van de Effectenbezitters oppositie voerde tegen het eerste lagere bod van Vendex. Deze groep, die 40 procent van de aandelen KBB vertegenwoordigt, vond ook dat KBB serieuzer in had moeten gaan op de belangstelling van WE International voor KBB. (ANP)