Computer Company naar CSS

Automatiseerder Computer Services Solutions (CSS) koopt voor bijna een half miljard gulden de vele malen grotere Bossche branchegenoot Computer Company. De nieuwe combinatie heeft 1.500 werknemers en een omzet van naar verwachting 700 miljoen gulden in 1998. Dat is gisteravond bekendgemaakt.

Grootaandeelhouder van Computer Company (zo'n 70 procent) is, via Reiss & Co., J. Kuijten, voormalig topman van HCS, een automatiseerder die in 1991 ten onder is gegaan. Kuijten zal na de overname in de nieuwe combinatie een belang verwerven van iets minder dan 20 procent. CSS geeft 9 miljoen nieuwe aandelen uit voor de overname.

De handel in het aandeel CSS op de 'startersbeurs' NMAX werd gisteren wegens hoge omzetten en een forse koersstijging stilgelegd. CSS noteerde vanmorgen 3 gulden hoger op 55 gulden. Het bedrijf zal na de overname notering aanvragen op de Officiele Markt van de Amsterdam Exchanges, waar het verwacht meer kapitaal te kunnen aantrekken.