Bedrijven huiverig voor investeringen Belgie

Nederlandse en Belgische bedrijven voelen zich behoorlijk belemmerd te investeren in elkaars land, zo bleek bleek maandag uit een bijeenkomst van twintig grote ondernemingen uit beide landen, georganiseerd door werkgeversorganisatie VNO-NCW en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). De ondernemers spraken vooral over bedrijven in de distributiesector, haven en bouw.

De Belgen hebbenn vooral moeite met de Nederlandse wetgeving voor arbeid (ingewikkelde ontslagprocedures) en milieu. Ook vinden zij het lastig inzicht te krijgen in de Nederlandse industrie doordat het moeilijk is balansen en jaarresultaten te krijgen. Op hun beurt worstelen Nederlandse ondernemers met de bureaucratie bij de zuiderburen, militante vakbewegingen en hoge loonkosten. (ANP)